Kerst op de Kade

 

Op vrijdag 15 december barst om 15.00 uur de kerstsfeer los op de Turfkade: foodtrucks, kerstkramen, kerstverlichting, podiumwagen met levende muziek, tenten, vuurkorf met marshmallows en een knutselruimte voor de kinderen. Eén en al gezelligheid.

Ook de rest van de binnenstad bruist dit weekend: de kerstman in zijn arreslee, de paardentram, kerstkoortjes, een kersttafereel op het Wellerondom  en straattheater op de hoeken van de straten en diverse kraampjes door de straten.

Op zondag zijn er kersttaferelen op de Wellerondom met toneel en muziek en worden er diverse concerten gehouden, zoals een matinee van Lenny Kuhr in de Sjoel (inmiddels uitverkocht), kleine concertjes door Libertatis Primitae in Theaterwerk de Wildeman en een zangdienst met zanggroep Encore in de Sint-Catharijnekerk (zie de cultuurladder van Brielle).

Een heerlijk weekend om inkopen te doen in de sfeervolle straatjes van Brielle en tussendoor even op te warmen in één van de horecagelegenheden.

Santa Run

Na het succes van de voorgaande jaren organiseert Rotary Brielle op 17 december 2017 opnieuw een SantaRun voor jong en oud. Het programma start om 12:00 op het Asylplein in Brielle en het startschot is om 12:30. Om 12:15 is er een swingende warming up. Deelname kost 10 euro per deelnemer (en €1,05 per bestelling). Inschrijven >

Themarit met de paardentram

'Een warme winterwandeling op wielen'. Op de zaterdagen 9, 16 en 23 december worden er door de gidsengroep 'warme winterwandelingen op wielen' georganiseerd. Met de paardentram stap je om 13.30 uur op bij het standbeeld van koningin Wilhelmina. De wandeling op wielen duurt 1,5 uur en daarbij krijgt u opmerkelijke verhalen over Brielle te horen van een ervaren stadsgids. 

Van te voren graag aanmelden via ajluik@hotmail.com, Akke Luik, coordinator Gidsengroep Brielle. De kosten zijn €5p.p. Storten op bankrek nr NL92RABO0365408166 t.n.v Gidsengroep Brielle.Dan is de aanmelding definitief. Met dank aan manegestal Flicka en de Aalbrechtshoeve.

Stadswandeling 'Moord met positieve gevolgen'

Op zondag 10 en zondag 17 december kunt u deelnemen aan de stadswandeling 'Moord met positieve gevolgen'. De wandeling start om 13.30 uur. 

Vertrek vanaf het beeld van koningin Wilhelmina .
U hoeft zich niet van te voren op te geven, u kunt zich ter plekke aanmelden bij de gidsen Piet en/of Leo en de kosten zijn €3:50 p.p.

Kerstconcerten

Het jaarlijkse kerstconcert van het Randstedelijk Mannenkoor in de Sint-Catharijnekerk op vrijdagavond 22 december wordt dit jaar een extra bijzondere. Zij geven dit concert deze kerst namelijk samen met het Oekraïens Vocaal Ensemble ‘Orpheus’. Deze jonge mannen hebben als missie het Oekraïense lied met de wereld te delen.  Big Band Libertatis Primitiae presenteert “Kerst Exclusief” op zaterdag 23 december in Verenigingsgebouw Libertatis Primitiae, Geuzenstraat 14. Stemmige Kerstmuziek, rustige sfeermuziek en swingend Kerstrepertoire wisselen elkaar af. Er is een matinee en een avondprogramma. Meer informatie vindt u in de Cultuurladder

Op kerstavond, zondag 24 december is er een kerstnachtmis om 22.00 uur in de Bedevaartskerk aan de Rik en een kerstnachtdienst om 22.30 uur in de Sint-Catharijnekerk.

Volg alle laatste nieuws op onze facebookpagina of op Instagram!

 

Deel via social media