Nieuw: Surinaams restaurant Wij eten thuis!
07 januari 2024Als we binnenlopen in het pand aan de Nobelstraat waar vroeger de oude bioscoop gevestigd was, staat er relaxte muziek op. Het interieur oogt warm en het heeft een hoog huiskamer-gevoel. We voelen ons gelijk thuis en dát is nu precies wat eigenaar Jurgen beoogt.
‘Niet voor niets heet het restaurant Wij eten thuis, we willen dat mensen zich gelijk thuis voelen hier,’ vertelt hij ons trots.
Jurgen staat al zijn hele leven in de keuken, Surinaams eten is – naast muziek - zijn grote passie. ‘Mijn moeder kon enorm goed koken, dus eten bereiden is me vanaf mijn geboorte al bijgebracht.’ Hij durfde nooit eerder voor zichzelf te beginnen, tot corona-tijd. Hij verloor zijn baan en besloot eindelijk voor het concept dat hij al zo lang in zijn hoofd had te gaan. ‘Ik begon in Hoogvliet en verhuisde al snel met het bedrijf (afhaal, bezorging en catering) naar een pand in ’t Woud hier in Brielle. In een jaar tijd ontplofte het bijna, zo goed draaiden we!’
Sommige producten liepen eerst minder goed dan andere, zoals het typisch Surinaamse gefrituurde broodje: de bara. Totdat een klant Jurgen erop attendeerde dat mensen het wellicht niet bestelden omdat ze het gewoon niet kenden. ‘Vanaf dat moment ben ik ze gewoon gratis gaan uitdelen. Mensen aten ze terwijl ze aan het wachten waren op hun bestelling en ik deed een gratis bara bij elke bezorging. Al gauw werd de bara een van mijn hardlopers!’
Stiekem was Jurgen zijn droom om ooit een Surinaams restaurant te beginnen. ‘In Nederland heb je heel veel Surinaamse take-aways en catering, maar eigenlijk ken ik geen één Hindoestaans-Surinaams restaurant waar je aan tafel bediend wordt. En het leek me enorm leuk om zoiets nieuws in een authentiek stadje als Brielle te gaan doen’.
Jurgen's missie is: mensen te verwennen met heerlijke Surinaamse maaltijden die nét even anders zijn dan men gewend is. ‘Ik maak alle marinades zelf, dus wat we hier maken is altijd een écht WET-gerecht. Juist die eigenheid maakt dat mensen terugkomen. De kip-kerrie, ketjap varken, speciaal gekruide tempeh met groenten, kouseband en roti… alles wordt op eigen wijze bereid met een crew van zeven man sterk. ‘Ik heb de hele crew hier naar de Nobelstraat toe gehaald, alleen voor de catering en uitgebreide bezorging houden we nog het pand in ’t Woud aan.’
In het huiskamer-restaurant komt straks ook elke maand een live-muziek avond. ‘Mijn zoon en ik zijn muzikanten en we willen graag mensen na het diner verwennen met live Caribische muziek van onze eigen band New Jamm. Zo krijgen mensen een complete Surinaamse beleving in één avond.’
Wij vinden het enorm goed klinken en wensen Jurgen en het WET-team heel veel succes!
Wil je ook een keer aanschuiven voor lunch of diner? Kom dan langs op di t/m vr: 10.00 tot 13.00 uur en 17.00 tot 20.00 uur en za en zo: 17:00 tot 20.00 uur aan de Nobelstraat 65.
Zien welke restaurants we nog meer in Brielle hebben? Kijk dan hier >
Terug naar het overzicht