Informatie
Heel Brielle bakt!
Brielse zandtaartjes zijn beroemd! Met dit recept bak je zelf 40 zandtaartjes. Als je er minder wilt bakken, kan dat natuurlijk ook. Dan deel je de hoeveelheden door 2 (voor 20 zandtaartjes).
Wat heb je nodig?
Voor 40 zandtaartjes:
150 gram basterdsuiker
250 gram roomboter
mespuntje zout
20 gram citroenrasp (gemaakt van 1 geraspte citroenschil, mengen met 200 gram kristalsuiker, wat overblijft bewaar je in een weckpotje)
350 gram bloem
10 gr bakpoeder
Wat moet je doen?
Stap 1: Doe de boter, suiker, zout en citroenrasp in een kom en meng goed door elkaar.
Stap 2: Voeg de bloem en bakpoeder toe en maak er een glad deegje van. Daarna leg je het deeg 2 uur in de koelkast.
Stap 3: Verdeel het deeg in vier stukken en rol er lange slangetjes van. Snijd ieder slangetje deeg in 10 stukjes.
Stap 4: Druk de stukjes in de vormpjes en bak ze op 170 graden in 30 minuten goudbruin in de oven.
Eet smakelijk!
Heb jij lekkere koekjes gebakken? Dat willen wij graag zien! Deel je foto via foto@beleefbrielle.nl en zorg dat je er zelf bij op staat! Wie weet delen we deze dan op onze sociale media.